Lisa Bjurwald (Dagens nyheter) är en skam för oss kvinnor!



Hej allihoppa!
Nu vet inte jag om alla vet vem Lisa Bjurwald är men för er som inte vet kan väl läsa hennes artikel här:

De flesta av er känner till vad som har hänt blondinbella och hur mycket media har skrivit om henne. Det som gjorde mig så förbannad i artikeln var nog allt. Lisa bjurwald är en kvinna som har fått nyckeln att kunna förmedla viktiga saker till sin omgivning/hela Sverige. Nu är frågan hur mycket hon bryr sig om det?
På första sidan av DN så stod det längst upp "Alla unga kvinnor som blivit utsatta för övergepp:försätt skrika"
När jag såg det så blev jag jätte nyfiken på att se vad hon hade att skriva till unga kvinnor som blivit utsatta för sådant och andra människor också.
Hon börjar artikeln med att skriva att hon inte traskar runt i den särkskrivande traskan som är den svenska bloggsörjan och sedan forsätter hon med något som ska få henne framstå som en smart kvinna. Efter det så skriver hon ganska mycket om blondinbella och hur stolt hon är över henne som vågat skriva om det som har hänt henne, och slutligen så avslutar hon  den sista meningen som lyder "Löwengrip och alla andra unga kvinnor som har blivit utsatta för övergrepp: Forsätt skrika,skriva och protestera. Era röster behövs"

Att använda de orden som var på första sidan och sedan skriva om något helt annat är så himla respektlöst mot unga kvinnor eller andra kvinnor för den delen.  Det finns så många kvinnor/tjejer här i Sverige som har blivit utsatta för övergepp som har gett de men för livet men de har inte haft möjligheten att kunna säga det till någon. Det är som att hela Sverige har blundat för det som har pågått i århundranden, och tagit våldtäkt med en nypa salt. Men sen så råkar en 17-årig blondin tjej blivit utsatt för "övergepp" i Italien och hela Sverige känner empati för henne. Tillochmed Lisa Bjurwald som tror sig vara smart för att hon har skrivit en artikel om blondinbella och INTE ANDRA KVINNOR.
Sluta ditt jobb Lisa och gå därifrån med lite stolthet i kroppen. Du är ett fiasko, en skam för resten av oss tjejer som lider med alla tjejer som blivit utsatta för något. Du kunde ha förmedlat något mer vettigt än så, och faktumet är att den s.k bloggsörjan är mycket bättre att läsa än dina meningslösa,media kåta artiklar.
I den allra sista meningen så riktade du orden till löwengrip och UNGA kvinnor men inte resten.
Jag har så mycket mer att skriva om det här, men jag släpper  det tillsvidare.

Puss & kram

Något att skriva?:)

Något att skriva?:)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0