4 timmars avbruten sömn.



...Får se hur det går..

Flummiga mammsen..?

Hej!
Ja då har man i stort sett ordnat allt nu. Det enda som saknas är lill-älsklingen..
Igår var jag på spec MVC och de kollade hur livmodertappen såg ut, den var mjuk.. och 1 cm öppen. Ni vet vad det betyder va? :)
Efter det åkte vi till ikea och käkade köttbullar för att vi båda blev sugna inne på KS när alla åt sina köttbullar med lingonsylt medans jag fick Blod-dropp (för sista gången) Hoppas jag.
Därefter var det Babyland, då köptes det badbalja,krämer/olja, Sangenic blöjhink , och antikolik flaska m.m

Efter att ha varit på spec mvc så fick jag sömnmedel så jag ska ha kraft inför förlossningen, fick då Nitrazepam.
Nån mer som fått det under graviditet?
Gud vad jag ångrar mig att ha tagit den! Visst blev jag trött men inte fan kunde jag somna förrän kl 5 inatt för att Jesper snarkar som en j#¤!)"=?!)!!!!
Inte nog med det, jag är van att bebben sparkar mig som bara den när jag ska försöka sova på natten, men inatt var han så lugn så stackarn. Dum mamma jag är :(
Inte lika dum som min mamma dock, sa till henne när jag ska föda och hon visste inte om hon skulle komma för hon hade tid med läkarn. (som hon alltid hoppar över) alltså inget viktigt. Ush ush..
Ni anar inte hur mycket jag drömmer om/fantiserar om att pussa och bita hans lilla rumpa.. Jesper också :)
Hoppas jag har tid för att visa er senare vad som gjorts och så.. om inte. Some other time!
Hoppas ni mår bra bloggen.. <3
Mån 5.Mån 6  
 Mån 7 Mån 8 Mån 9 Mån 10

Sådär ja!

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner
befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


Dåvarande ångestattack.


Tog bort förra inlägget som ni kan se. Jag är väl duktig på att överreagera i situationer som gör mig ledsen. Grejjen är att det egentligen inte ens hade något o vara så ledsen över, men jag drog mina egna slutsatser. Jag har varit som en tidinställd bomb de senaste dygnen..
Jag är så orolig för allt, hur det kommer se ut framöver, om förlossningen kommer gå bra, om bebisen kommer må bra.. massvis med saker och det är ju för allt det där är nu!
Inte bara det, det som gör mig mest sårbar i såna situationer är sömnen, om jag inte sover bra så blir jag ett känsloladdat monster, och ni vet själva hur det går med sömnen.
Jag har inte kunnat prata med någon heller om dessa tankar, mitt eget val dock..
Sen så händer en pytteliten sak och jag skakar och gråter men egentligen vet inte ens varför jag gör det.
Överreaktion på högsta nivå, när jag kan må dåligt så har jag svårt för att se hopp runt omkring mig, fastän jag har hjälp från alla mina familjemedlemmar.
Har ni varit med om det?´typ att ni haft ångest eller varit oroliga över sådana saker?

Hursomhelst så blev allt bra.. lite sömn och prat senare så kunde jag se lite ljusare på saker o ting. Men fortfarande orolig förstås.. jag undrar om jag kommer kunna ha kraft till att föda eller om man ska vänta. 1000 tankar.
Men jag ska försöka ta det lungt, och andas djupt och ta en dag i taget. Just nu är saker lite oklara fram tills imorrn. Tills dess ska jag inte försöka tänka på det. Idag önskar jag bara att någon kunde hjälpa mig städa..
Jag har verkligen ont i ryggen och dåligt med energi att storstäda. Fan nu blir jag sådär grinig igen.
Får väl sätta igång o göra sakerna som man inte vill göra egentligen.

Min mamma.



Ledsen jag känner mig.. förutom att jag är orolig över allting, med bebisen o allt så mår jag piss idag.
Jag har i stort sett gråtit hela kvällen.. tidigare så sa jag upp kontakten med min egen mor.
Min mamma har inte direkt tagit hand om mig som liten, jag kallar därför min mormor för mamma.
Men det har inte hindrat mig från att alltid ge henne en ny chans och vilja ha den där riktiga Mor-dotter känslan fastän jag vet att det lär aldrig hända. Med tanke på att min mamma födde mig när hon var 16 så har hon alltid sett mig som sin kompis och oftast sin egen fiende. Vet inte om d har med det o göra men en del kanske..
Hursomhelst nu ska jag bli mamma och ni som är mammor eller ska bli vet hur skönt det är att ha sin egen mamma där för en. Min mor däremot ringer mig bara för att prata om sin mage, illamående , pergotime.
Hon är som sagt skengravid varenda månad, sen jag blev gravid. Hon nämnde aldrig något om barn innan jag blev med barn konstigt nog. Hursomhelst så orkar jag inte höra hennes jävla snack om hur hennes mage har växt o bröstmjölk läcker osv. Inte nog med det så tror hon att hon fortfarande är 15. Hon har aldrig "civiliserade" kläder på sig, alltid minikjol eller leggings som är rivna ända upp till rumpan typ, INTE ens jag har det som är 21. Skitsamma hon ser bra ut för sin ålder men hon har ingen gräns.
Hon skämmer ut sig varje gång hela familjen är samlad plus andra människor. Skämmer ut oss med andra ord..

Hon har i stort sett varit mer en plåga än en mamma, inte pga de sakerna utan för att hon har psykiskt och fysiskt misshandlat mig sen jag flyttade därifrån. En ego morsa som festade ihjäl sig varje gång hon fick chansen.
Men nu känner jag mig dum.. för att hon är min mamma o ja älskar henne så mycket. Hon är lite knäpp bara och mår psykiskt dåligt. Allt jag vill är att hon en dag ska ändra sig och bete sig som en kvinna som födde mig och kan ta ansvar eller ge kärlek. Jag gråter även nu... för jag vet att oavsett vad kommer hon alltid såra mig och så som d ser ut nu så kommer hon inte ens komma till BB förmodligen.  Jag var ba tvungen att skriva av mig...

Change of plans.




Halloj! Kom nyligen hem från KS där jag pratade mer om kejsarnsnittet som sker snart, eller om ca 2 veckor.
Jag pratade med läkarn ang smärtan som jag känt nu i flera dagar (bäcken) jag kan knappt röra mig längre, iallfall hon vet hur desperat jag är om att föda tidigare, så hon pratade om ev. igångsättning på måndag! Iallfall undersökningen är på måndag så får de se hur pass livmodertappen är redo osv osv.. om tappen är redo så kommer man göra flera olika försök, bla hinnsvepning och ge droppstimulerande (eller vad det nu kallas) osv.

Kul va? Ni märker nu hur pass desperat jag är. Jag har dessutom tur att få en sån förstående läkare, inte undra på.. jag fick ett sammanbrott första gången jag träffade henne (grät o näsblod). Men jag kan inte låta bli att känna lite skuldkänslor..?
Är jag dum som anstränger mig? Ska jag vänta tills v.40 eller mer fastän det är så jobbigt som det är?
Inte nog med det så har jag inga citadon kvar, de skulle ha räckt en vecka till men J har käkat upp de alla. Snällt va?
Efter att ha läst Stina-lee´s blogg idag så blir man ännu mer sugen ju haha :) Så alltså har jag en stressig helg framför mig. Det är saker som ska köpas men småsaker som babynappar och sådant. Men Jag måste tvätta bebbens sängkläder,filtar och lite mer kläder.. strykas, tvättas och Super-dammas, jaa u name it!
Risken att bebisen kommer om 2 veckor är  minst lika stor men bara för att va på den säkra sidan. Ne.. nu är det bara att ta dagen som den kommer helt enkelt. from. nu så tänker jag inte anstränga mig så mycket att få ut honom utan fokusera mig mer på att göra saker som jag kommer vilja göra som jag inte kan göra när han kommer ut. Som att gå på bio, ha mys och sådana saker. Visst kan man ha det sen också men det lär nog ta ett tag med tanke på amningen sov. Öhhh ska sluta spekulera om det.. tillochmed jag börjar bli trött på mig nu.

Dagens bilder på magen och mig.

 Crescent diva 2009 Lapptäcket som jag älskar!



<3

+ =



 Jag har inte slutat med mina dumma hjälplösa försök att få ut bebisen, nee idag så provade jag en annan "Myt". Blåsa ballonger!
Hjälpte? Nej! Jag gjorde inte tillräckligt länge, blev ganska dåsig. Kanske försöker mer nån annan dag.. det ska tydligen sätta igång livmodern(sammandragningar) och blabla..  Annars har vi bara tagit det lungt, eller nja.. haft skitmycket disk idag som vanligt man har det varje dag. Jobbigt att städa varenda dag, tänk om någon kunde komma och göra det åt en när man inte orkar? Vad skönt det skulle vara.. att bara gör det man vill.



Kejsarsnitt

Ja då fick man äntligen en tid!
2 veckor dit.. känns som en evighet men ändå inte. Jag drömde imorse att jag skulle få en tid på en fredag om ca 2 veckor, så vart det också. Skumt va?
Men jag är glad! Ja åh jaaaa... snart slipper jag ryggbesvären och oron för att bebisen påverkas utav smärtstillanden osv.
De ville inte göra det tidigare, ja på grund utav barnets hälsa.. desto längre prinsen är i magen desto bättre.
Så jag släpper "sätta-igång-mig-försöken" tills v. Jag var inne på KS idag, kom hem för ca en timme sedan. Haft skitont i nedre delen av magen sååå ont! Jag sprang till t-banan imorse, dummaste jag gjort och nu får man äta upp det.
Inte så mycket de kunde göra men jag ville bara kolla att allt var som det skulle vara.
Men forsätt  gärna ge mer tips! Jag kanske försöker om några dar ändå.

Utöver det så har jag nog inte gjort så mycket än besökt psykiatrin för sista gången tills bebben kommer, känner av att jag inte klarar av att åka så långt f.r.o.m nu.
Kom hem, lagade fiskpinnar kokt potatis och spenat. Jeppe åt några kräftor som vi köpte på Willys, visst dem var billiga men jag varnade honom för de ( paketerade i  Kina osv) och jag hade rätt!
Han spydde upp allt nyligen haha stackarn..
Kl är iallfall 2 snart och jag får väl be att värken går över. Förresten såg ni idol idag? stanna era favoriter kvar? det gjorde mina iallfall.. snyggingen med stora glasögonen (kan ej hans namn) och några andra.
Hoppas ni haft en trevlig dag. Ska vänta tills bebisen lugnar sig och slutar att slå,sparka mamma så jag kan sova..




Min prins



Sammandragningarna gick över då.. suck!
Men nu är de tillbaks igen, inte lika ont som jag vill att det ska vara dock. Jag har börjat att "sätta igång" mig själv idag och jag tänker blogga om alla dumheter jag kommer att försöka med.
Dagens försök var en halv Ananas (orka inte en hel) och "färdknappen". Inget har hänt ännu, tror inte d kommer ske något inatt iallfall. Det enda som händer är att bebisen knuffas o har sig och ryggen dödar mig.

Om nån har tips, så dela gärna med er. Hursomhelst gick jag upp nu efter att ha nattat den stora bebisen.. gjorde iordning varm mjölk och några skorpor med ost.


Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså




-Baby-



Ne ush vad dåligt man mår..
det var över 48 timmar sedan jag sov. Jag skulle inte säga att jag "sov" inatt, det var bara en timme.. men igår natt så sov jag inte en enda sekund!!! Jag orkar inte mer.. jag gör inte.
Var på KS idag och fick blod, samtidigt som jag pratade med läkaren, svar ang kejsarsnitt? nej!
Hon ska ringa imorgon.. orkar inte bry mig längre. Hon kommer väl skjuta upp allt. Jag grät inte och fick inte näsblod som jag fick förra gången jag pratade med henne så hon sa att jag var mer "samlad" denna gång.
Inte undra på jag har fan ingen energi att diskutera ens.

Jävla rygg, inte nog med det blir bebisen starkare och sparkar mig hårdare. Han tror att madrassen är pappas hand som trycker mot magen så han busar hela natten och lämnar ingen sömn till mamma.
Men det gör inget, han ska nog få igen sen :) Ska kittla honom hela nätterna.. haha
Jag är helt död, ska lägga mig i sängen om det går annars blir det soffan. Har starka sammandragningar nu också :/ hoppas det inte avtar..
Ska nog kolla på filmen som vi hyrde på söder igår.. köpte en MASSA med godis också! det börjar bli min nya trend på nätterna, kolla  på film så jag inte hyperventilerar. Jag har letat överallt efter sladden till kameran men ja hittar inte den, så inga bilder nu inte. Ska leta mer...


Sometimes i tell myself i´m better off without you.



Hej! tänkte passa på blogga lite innan jag tittar på film och sömsar.. förresten visste ni att ordet sömsa egentligen betyder "Sensuell" på gammalsvenska? inget intressant men ändå :)
Känns skitskönt att ha alla grejjer klara nu, alltså att ha köpt allt som man ska köpa till bebisen, det enda som saknar nu är skötbord. Men det kan vi ta efter bebben e född, har ändå ingen plats med skötbord där vi bor nu. Vi ska snart flytta tack o lov! då kan jag dekorera bebisens rum också..
Jag var på ikea idag för att köpa resterande saker, det blev massa med sängkläder,spjälskydd,filtar,förvaring, & mycket mer.
De dyraste såklart, ville inte ha saker som luddar av sig eller känns billigt. Ni vet vad jag menar..

Varför ska tillit vara svårt i ett förhållande? är det för att vi lever i sån värld som vi gör eller är d för att vi utgår från oss själva?
Om jag är lycklig med en människa och älskar han mer än något annat varför ska då jag leta efter någon annan ? Sålänge jag mår bra och min partner behandlar mig bra kommer jag aldrig söka efter något annat, inte ens tänka åt det hållet.
Jag vill känna att det är vice versa, synd om det inte vore så. Men när det kommer till tillit så har min pappa alltid sagt " Lita aldrig på någon" och det har jag aldrig gjort heller, kommer forsätta göra det. Jag tycker inte man ska lita på någon till 100%. Tro mig, du kommer bli besviken om du gör det.
Ska nog kolla på film innan jag blir deppad..
 Another day..

Familj och vänner ♥



Åh gud tänk om man själv vann ett halvårs förbrukning av babyblöjor! de visar det på ellen-show, hon ger bort alla möjliga babyprodukter och inte nog med det 6 mån blöjförbrukning. Tänk om man satt i den publiken, tänk hur mycket pengar man skulle spara som man kunde spendera på något mycket roligare.
Jag är iallfall uppe nu, jag kan ligga i sängen lite mer än innan, skitskönt! jag tror att det har med att jag fick blod häromdan också, för jag känner att jag kan bli trött, det kände jag inte innan. Ni vet, ni läser ju :)
En annan bra sak är att jag lyckats få lite pengar idag som räcker till löning nästa vecka, tur det! ska köpa lite saker som behövs innan bebben kommer.. bla babynapp,mer babykläder, filtar,spjälsängskläder. Jag har en massa med babykläder, massa med märkeskläder.. utan att överdriva så har jag redan kläder för minst 10 000. Men inte så mycket spädbarnskläder.

Jag var lite ledsen igår natt när vi skulle gå lägga oss.. jag kände mig väldigt ensam igår. Inte undra på? vad jag än gör så är jag nästan alltid ensam. Iallfall när J är på jobbet.
Jag kan inte röra mig så mycket som ni redan vet så det slutar med att jag hamnar på en bänk i centrum när jag vill åka o hälsa på någon.
Sen har det varit så att alla mina familjemedlemmar har varit sjuka ett bra tag och jag har inte kunnat träffa de på flera veckor. Det känns :(
Men allt är snart över, snart kommer jag ha en liten bebis som jag kan busa med. Längtar så mycket... otroligt mycket.
Plus att Jesper ska skjutsa mig till min vän imorgon.. behöver komma ut.
Så har jag också bestämt mig att från och med nästa mån ska jag lägga undan pengar så jag kan resa bort till sommaren, förhoppningsvis med J :)
Nåja ska ut nu, får se hur det går!


Män ska inte ta hand om oss & barnen, de ska försörja oss!



Godmorgon! Ja, jag vaknade faktiskt nyss och kl är strax innan 14. Jag har självklart sovit i omgångar,sån lyx har jag inte.
Vaknade varenda timme inatt fram till 8, då jag vaknade och sedan somnade om kl 11.
Ska inte klaga, haft det värre :)
Kan inte låta bli att tänka på Anna anka´s ord... " Kan inte förstå att svenska kvinnor är ute efter jämställdhet och att pappan ska ta han dom barnen" Herregud hur blåst är man?
Bara för att hon har 1000 människor som hjälper henne med allt, men om hon vore en av oss så skulle nog hon inte nöja sig med att Pappan går på turné, knullar kärringar och kommer hem o sover.
De borde förbjuda det programmet på tv!
Vad händer idag? Inte så mycket, ska till alvik en snabb sväng och hämta lergigan. Sedan komma hem och försöka laga något gott fast det inte finns så mycket att välja på.  Jag äter inte kött sen längesen tillbaks, så det mesta är vegetariskt, jo Lax äter jag! Och korv¨..
Faaaaaan jag orkar inte med trapporna! orkar därför inte gå men jag måste.
Bu va tråkigt.. idag känner jag för att ha sällskap men nee! jag bor ju långt från allt o alla, inte nog med det så är jag orörlig. Men på lördag ska jag ha det "socialt".. thank god. Jesper jobbar sent idag också..
Får väl ta mig i kragen och göra saker som ska göras!
Hoppas ni får en bra dag bloggen <3
 ♥Här är skorna som ska köpas denna höst. Tänkt efter om det är värt 2000 med tanke på omständigheterna men klart jag måste vara fin.. sexy momma! ♥

Hjälp hjälp hjälp mig!



Jag känner bara för att gråta och gråta tills.. ja..jag slutar att gråta.
Fan vad jobbigt allt är, jag har inte alls långt kvar tills bebisen kommer ändå känns allt som en jävla evighet.
Som vanligt så fick jag gråta mig själv till sömns inatt pga smärtan. Somnade vid 5, vaknade kl 7 för att J vaknade och sedan sov till kl 9 för att åka iväg till karolinska.
Som att saker och ting blev bättre där, det enda de kunde prata om var sjukgymnaster, och mera tabletter!
Fan vad arg jag är, meningen är att man inte ska knapra tabletter som citadon och sömnmedel men ändå så skriver de ut sån skit. Istället för att ge mig en tidig tid till Kejsarsnitt, jävla läkare.
Enligt henne ska jag få svar på måndag men jag orkar inte hoppas på något längre, jag är så less på sjukhus och alla pissläkare.
Jag fick iallfall blod.. de ville att jag skulle ta ut det till nästa gång men det kostar 1000 kr och jag har fan inte råd med det.
Jag äger 50 spenn just nu. Får se hur de löser det..

Ne bloggen, jag är trött på att klaga,gråta,och bara helt enkelt Stå ut med allt detta!
Jag orkar fan inte.. därför tänker jag satsa på färdknappen nästa vecka hah :) får se om jag gör det men fan vad jag överväger det just nu.

Nämen nämen käraa nåån

Go´afton!
Nja eller godnatt? jag har varit taskig mot bloggen för att ja har bara skrivit en massa me text men inga bilder, dåligt va?
Ja.. men min kamera är skiiiitdålig som jag har på mobilen, den var bra men nu är den dålig. Jag ser så fet ut på bilderna, det är nåt fel på kameran. :)
Jag glömde faktiskt skriva vad jag gjorde i helgen, och jag hade kraft nog att ta med Jeppe på en promenad i Trädgården som ligger i Bergshamra. Vi hade supermysigt, men det skulle varit såå mycket mer mysigt om vattnet hade varit kvar på den Japanska trädgården, men det var det ju inte.
Rekommenderar alla att åka dit, mysigt och stort!
Han hade ingen tröja den dagen heller så han fick låna min rosa tajta tröja, men den gick lika snabbt av som på, ett gott skratt fick jag iallfall!

Jag är faktiskt besviken och arg på människor! Hela dagen har jag hört olika saker från olika människor och fan alla är piss, rakt av!
Vi lever i en sån dum,kall,egotrippad värld så att man nästan blir lite mörkrädd. Jag är så glad att jag har Jesper och bebisen. Man vet vart man har kärleken någonstans med andra ord..
Jag har verkligen haft otur förut.. trott att jag älskat med bara visat sig att jag blivit manipulerad. Som sagt kärlek gör inte ont, det vet jag nu och med J gör det inte ont.. neee ingenstans :)
Första gången jag älskar och blir älskad.
Ja hursomhelst, jag ska från och med nu aldrig mer se min mamma som min mamma, jag menar visst hon har varit världens sämsta jävla morsa på denna jord när jag växte upp, inte fan e hon bättre nu förutom att hon frågar mig faktiskt hur jag mår, jo hon är nämligen Skengravid varenda jävla månad och hon har varit det i år snart. Så fort jag sa att jag var gravid, Vips! skulle hon bli gravid också, människan har inte ett enda barn som kan säga "du är en bra mamma" och hon ska skaffa mer? Hon har nog försökt med allt men inget funkar, tack och lov. Jag vet inte ens vad hon tänker med.. varje gång man snackar med henne så säger hon " vet vad min mage har växt?" eller "Hade du också mycket illamående under graviditeten, jag har det med" hon kan faktiskt gå in i situationen så mycket att hon faktiskt tror att hon är gravid varje mån. Vad säger man? Ta hand om barnen du har först.
Nu ska jag vara sådär lite snäll och visa någon enstaka bild som jag lyckats ta under dagarna. Inte mycke, inte bra men
nånting!
Puss!



Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Källa: Familjeliv

Måndag.



Jaa äntligen har jag fått tid till KS ang Kejsarsnitt! vad skönt..

Anyway, det är måndag idag, en ny vecka, ännu närmare det stora målet :D. Jesper var precis hemma och käkade lunch för första gången någonsin. Han hade nämligen parkerat bilen där de ska bygga och hålla på så de ringde upp honom o bad han flytta bilen så han åkte hit från jobbet och jag passade på att laga nått innan han åkte iväg till jobbet igen :)
Det blev Pasta med tomatsås och falukorv. Det är ganska gott, gjort det tidigare med köttbullar med det är minst lika gott med falukorv.

Det var så skönt att veta att man inte hade möten idag, förra veckan hade jag möten varenda dag, 2 ggr om dan. Citadonen hjälper mig någorlunda, jag sover iallfall. För er som inte vet hur det känns att sova om man inte sovit på flera dagar i streck, så vill jag bara säga att det är världens bästa känsla just nu. Jag mår så mycket bättre psykiskt och allt är inte mörkt runt omkring mig.
Jag får väl ta o städa snart, jag är fortfarande i pyjjamas, jag sov ju när J kom hem, så jag lagade mat innan jag drack kaffe ;)
Puss och kram!

Gravid kvinna röker.




Massa liv i magen just nu, plus att bebisen hickar för fullt och han stoppar inte heller. Kan nog bero på ciggen jag rökte nyss på balkongen, jaaa ni såg rätt.. ciggen!
Jag har inte rökt under min graviditet, bara under en viss period där en hemsk människa erbjöd mig cigg när jag mådde dåligt och jag rökte. Men det var inte mer än en mån.
Köpte ett cigg paket för en vecka sedan, jag mådde ju skit med tanke på sömnen och allt så jag trodde att cigg skulle vara något men det var det inte, jag tog ett bloss och kastade ut den. Efter det har Jesper rökt upp nästan allt, och han röker inte i vanliga fall, bara snusar.

Måste nog säga att detta är dagens höjdpunkt, jag har nämligen sängen helt för mig själv inatt!
Jajamän, ingen snarkning inatt inte. Jag kastade ut J igår natt till soffan då han snarkade och till slut fick jag nog och börja asböla i sängen kl 4 på morgonen och han var så snäll att han kunde sova där idag med.
Han visste att han skulle snarka inatt som fan också, han ju trots allt jobbat hårt. Men har nån tips? vad ska jag göra åt saken, eller lättare sagt han? Kan inte be han sova på soffan för resten av våra liv direkt. ;)

Hoppas det blir fint väder imorgon så jag kan hitta på något kul med sötnosen, det var så längesen vi gjorde något känns det som. Jag har bara varit sjuk och "nere" på sistone. Jag lär väl komma på något, kanske promenad i nån mysig trädgård eller något.  Vart hemma hela dan idag och städat (STOR städat) dammat och hela köret. Måste vara hygieniskt när bebben kommer såklart. Det är d ju i vanliga fall också men gjorde lite extra mycket idag, plus att vi tvättade hans kläder också. :D
Ska kolla på film nu ( He´s just not that in too you ).
Gårdagens film var ju skiiiiiiiiit! Gotnacht
 Icke gravid där inte..

2 citadon senare..




Hallå bloggen!
Hoppas allt är bra med er.. med mig är det bättre, tror jag?
Jo jag var hos Spec MVC på KS igår och jag trodde jag skulle få en tid till kejsarsnitt men icke! Ne de ville prata om mitt lågablodvärde och att jag skulle få intravanös järn. Risken att jag kan förblöda är stor med tanke på blodvärdet.. så jag får nog tid nästa vecka.
Utöver det så fick jag citadon hem.. jag hade nämligen inte sovit i förrigår natt, inte ens 5 min. SÅ jag bad de ta ut bebisen pga ryggen. Men citadon fick duga för dan :)
Inatt sov jag.. åh gud vad skönt det var. Jag var världens psykvrak innan.

Känns mer som att bloggen börjar bli som en "sjukhus-blogg", allt jag skriver om numera är sömnen,värken,och sjukhusbesök...haha, kul att det blir annorlunda sen när bebben kmr :)
Vi satte äntligen upp sängen idag, den står i vardagsrummet för tillfället. Den är såå söt.. jag måste verkligen lägga upp bilder, tråkigt när det bara är en massa med text, imorgon..i promise!
Idag så åkte jag snabbt till alvik bara, fy vad näsblod det  kommit idag, sen kl 7 på morgonen. Det är nog Järnet och brist på sömn. Ne jag ser verkligen fram emot bättre tider, ser fram emot att slippa alla de här extra KG.
Ska nog kolla lite film (sunshine cleaning) och sova. Godnatt alla <3


Video på MIG i musikvideon Barcelona ( BWO ). Kom o tänka på den nyss.. haha ;)


I travel as i wait



Börjar bli en dåååålig vana detta! att blogga när man inte kan sova.. fan vad jag längtar att inte klaga mer om sömnen iofs det kommer ta ett tag men iallfall ryggen!
Nåja igår natt var samma skit som förut. Var helt slut när jag var hos BM idag, när hon pratade så hörde jag bara en massa med mummel, och såg henne typ dubbelt. Inte nog med att hon är tjock som f*n, hon blev världens största kvinna typ.

Nog med skitsnacket. Hatar att känna att mediciner efter graviditen är det enda som kommer hjälpa mig, tyvärr så kommer jag nog börja med sömnpiller igen och kanske lugnande, men jag kommer nog försöka att bara ta sömntabletter vid behov.
Men nu längtar jag efter det, drömde tillochmed att jag rånade apoteket idag..Haha sjysst? :)
Inte gjort så mycket, kom hem efter BM och vilade, lagade kyckling ris och curry med en god sallad. Inge mys med J för jag var nog kanske lite smågrinig idag men det är hans fel, men nu pussade jag på honom, när han somnade. han såg så gullig ut.. hoppas bebisen blir ´lika söt som Jesper :)
Vi har inte lagt upp sängen heller, han ska fan alltid skjuta upp saker! Ska få d gjort imorgon!

Undrar hur morgondagen kommer se ut.. ska till BM kl 10, lämna urinprov sen i alvik på eftermiddagen. Jag lär nog vara trött iaf.
Ska bränna skivor till sötnosen nu. Godnatt bloggen, hoppas ni mår bra! <3

John blund



Go kväll bloggen!
Tänkte passa på blogga nu när jag ändå inte kan sova..
På tal om sömn så har jag varit helt psykiskt knäckt sen i torsdags, jag har varit så jävla trött, allt jag gjort är gråtit och gråtit!
Det började i torsdags med att jag bara sov 2 timmar sen i fredags sov jag 1 1/2 timme sen i lördags sov jag inte ett skit kan ni då fatta hur jag mådde i söndags? SKIT!
Som tur var så sov jag igår natt.. vakna varje timme men fan vad skönt det var att sova även om det bara var någon timme.
Nu är jag mig själv igen! Jag var verkligen ett vrak i helgen, stackars J som fick stå ut med mig. Men å andra sidan gjorde han inte situationen enklare med sin snarkning ;)

Fredag natt så gjorde jag något som jag ångrar nu i efterhand, jag fick nämligen en insomningstablett/lugnande utav psykiatrin förra veckan för att jag hade sovit dåligt. Jag har varit emot tabletter som kan vara skadliga för barnet hela graviditeten, men då tänkte jag "Äsh vafan"..
Iallfall jag tog den då jag inte sovit alls, men inte fan hjälpte den, den gjorde mig lugn bara i nån timme. Tur det annars hade jag väl dunkat huvudet i  väggen 1000 ggr så jag hade tuppat av.
Hursomhelst så vill jag påpeka att det INTE är farligt för bebisen, läkarna ger det till många gravida speciellt under/innan förlossning.
Det är så frustrerande att inte sova, att veta att man lär nog inte sova alls när bebben kommer heller. Så det är  nu jag borde kunna njuta av min "frihet" men icke!

Skitsamma.. jag är nog inte den enda med det problemet. Jag har nog inte gjort så mycket heller.. Jag shoppade en massa förra veckan, ska visa bilder imorgon. Nu ska ja bara ta det lungt, och vänta på besked om Kejsarsnitt. Tänkte även sätta ihop spjälsängen imorgon. Det närmar sig mina läsare!!! :D
Ska försöka sömsa så småningom, kliar i hela kroppen, vet inte varför? det slutar inte klia heller..
Godnatt! Jag o J i sommras.

Klockan är mycket!



Klockan är hur mycket som helst och kan ej sova.. det är nu man verkligen inte kan hitta en bra position oavsett hur man än ligger. Magen är i vägen! Skitjobbigt är det, inte nog med det så snarkar J som vanligt och njuren på högra sidan värker som fan.
Det ska bli så skönt sen efter att bebben kommit ut. Orkar inte vara tjock längre :(

Var i stan idag och köpte höstjacka på Zara, tog en medium så jag kan ha på mig den efter förlossning, nu kan jag inte ens knäppa första knappen men snygg är den!
Det jag saknar mest är högklackade skor :( hade nån av er högklackade under graviditeten?
Jag är bara rädd att jag kommer att se ut som en lång tjock kossa i högklackade, jag är redan ganska lång.. kanske därför.
Känner mig så ensam.. fan alla mina familjemedlemmar bor minst 50 min härifrån och mina "vänner" nja, de vill man inte ens umgås med. Jag vill helst umgås med nån som är gravid eller redan fått barn. Man känner mer samhörighet med de, tycker inte ni d?
Jag är glad att jag har Jesper jag kan bråka med ibland.. trots allt min nya familj är Jesper och bebisen.
Aldrig haft en riktig familj förut ändå, den har varit splittrad, egoistiskt osv.
Mamma trodde barn var leksaker och farsan.. ja var nog likadan. Båda var under 20 när de fick mig o brorsan men d eingen bortföklaring, de e fan värre nu. Ush att människor kan vara så ego som de! Jag är bara glad att jag har min egna lilla familj som jag älskar mest av allt.
Slipper beblanda mig med de där skitmänniskorna. Men jag älskar mina bröder mer än mig själv ;)
Ne fan, man kan skriva flera tusen sidor om sin misslyckade barndom men det är inget som lockar en. Det förlutna är det d förflutna det är bara gå vidare.

Jo pratet med läkarn igår ang kejsarsnitt.. han skulle skicka brev till KS och jag får prata med någon där, han var själv en blond kille från sös som ansåg att flörta med en gravid kvinna (mig) var mer intressant än berätta för o nackdelar. ÖHHHHH jävla SÖS!!! Hoppas jag somnar nångång.. *snyft*

Onsdag.


Godmorgon.. jag vaknade inte nyligen men runt 11 iaf. Fick ett samtal från Karolinska sjukhus, de hade fått en remiss från psykiatrin som jag går till. Min psykolog hade skickat en remiss dit för att de inte ska slänga ut mig efter 6 timmar som många sjukhus gör utan att jag får stanna kvar där i ca 2 dygn och komma igång med amning/hjälp osv.
Jag bad inte om det direkt men hon tyckte att det var en bra idé och jag tyckte det också. Det borde vara mer naturligt att de flesta förstföderskor har det så. Men men!
Sen senare idag kl 16 har jag tid hos en läkare hos MVC för att prata om kejsarsnitt. Jag är ganska säker på att jag vill ha det och det är inte bara pga vikten hos bebisen jag vill göra det utan pga av Anemi, dåligt med sömn, GBS, ingen ork helt enkelt.
Det kan lika gärna hända  att bebisen kommer tidigare än B.F och då kommer jag självklart föda normalt. Jag känner redan nu att sammandragningarna är mer täta och gör mer ont. Jag tror att det är dags snart.. det känns som det. Jag är i V.34 nu.

Eller äsh jag är väl ganska förvirrad ändå, får höra vad läkaren säger. Vad säger ni?
Jag kommentar från "Tessan" som jag inte svarat på där hon skriver att kejsarsnitt är det värsta man kan göra. Du kanske har rätt, får se vad jag beslutar mig för efter pratet med läkaren.
Sen efter det som hände igår på Västerås Sjukhus där 3 spädbarn dog pga en tarmbakterie, och det är ju GBS också. De fick antibiotika under förlossningen men inte hjälpte det.
Jag undrar vad som hände egentligen där... Jag säger inte att det kommer händanågot med bebisen men kan man verkligen förlita sig på antibiotikan?
Måste städa lite innan jag sticker iväg. Kram



  Gammal bild som jag hittade..

 


Terapi.


Tack för all bra feedback. Och för att ni försöker få mig må bra :)
Över 600 läsare idag. Sen har jag spärrat bloggen där ett tag så det skulle nog vara mer än så, men det var många som ville ha lösen så jag öppnade den istället.

Kl är snart 00 och jag har inte sovit en enda sekund sen igår, det började rinna näsblod nu, så trött är jag!
Gråtit otroligt mycket också för den delen..
Många sa "Lämna honom" etc, och det skulle varit min naturliga respons också. Men det är nånting värt kämpa för, så jag försöker.

När han kom hem från jobbet idag kände jag verkligen att jag ville reda ut saker och inte låta det ligga i luften och få mig må ännu sämre. Jag visste inte bara hur jag skulle lägga upp det med tanke på att vi har haft det svårt några ggr att komma överens över saker eller bara "diskutera"..några ggr!
Jag började konversationen med att fråga om han var villig att gå på familjerådgivning eller dylikt och han svarade " Ja, jag älskar dig, klart jag är villig att göra det".
Men jag kände ändå att vi måste kunna kommunicera för våra egna skull, speciellt nu när barnet snart kommer. Iallfall efter ett tag lyckades vi kunna "konversera" rätt och han fick mig må mycket bättre. Han sa att han kommer vara där för oss, och vi ska hjälpas åt i hemmet och med bebisen. Han sa även att han inte bara kommer att ligga på soffan när han kommer hem från jobbet.
Han såg också HUR dåligt jag mådde. Jag vill att man ska komma fram till en lösning och inte låta problemen bara ligga där i  luften, man mår så mycket sämre då.
Trots allt när lillen kommer ut så kommer nog J märka att ha barn är ingen dans på rosor :)
Ibland kan man bara vilja höra de sakerna för att man ska kunna finna ro i själen..
Fastän vi kom fram till lösningar och vi pratade igenom saker så tycker vi att "Par-terapi" är viktigt ändå. Vi tänker boka tid nångång i veckan.
Nu måste jag verkligen försöka sova, får se om det går bättre än igår natt. Kram!

RSS 2.0